Restart Oy

Yritys on perustettu vuonna 2004. Toiminta sai kimmokkeen Lauri Leppäsen kiinnostuksesta vanhoihin rakennuksiin ja niiden kunnostamiseen.

Aluksi yritys oli toiminimi, joka pyöri Lauri Leppäsen työn varassa. Vuodesta 2012 asti yritys on ollut Restart Oy, joka työllistää vakituisesti n. 30 restaurointialan kokenutta ja työhönsä ylpeydellä suhtautuvaa käsityön ammattilaista.

Restart tekee vanhoihin rakennuksiin restaurointia, konservointia ja korjausrakentamista sekä toteuttaa vanhoihin rakennuksiin tutkimusta ja suunnittelua.

Työkohteemme vaihtelevat sisä- ja ulkopintojen yksityiskohtien paikallisista restauroinneista vanhojen rakenteiden ja koko rakennusten sekä laajempien vanhojen pihapiirien kunnostuksiin.

Korjaamme kaikki vanhan rakennuksen rakenteet, pintakäsittelemme vanhat sisä- ja ulkopinnat sekä sisustamme ja kalustamme tilat puusepänverstaassamme valmistamillamme ja kunnostamillamme tuotteilla. Teemme myös uusia perinneikkunoita ja -ovia sekä perinteisiä keittiöitä.

Asiakkaitamme ovat yksityistahot, julkinen sektori ja museot. Olemme tottuneet toimimaan viranomaisten kanssa ja osana isompia suunnitteluryhmiä. Ihanteenamme on säästää mahdollisimman paljon vanhaa ja siten ihmisten ja luonnon resursseja.

Haluamme olla mukana tekemässä laadukkaista, mahdollisimman ekologisista, perinteisistä luonnonmateriaaleista kestäviä ja esteettisesti kunnianhimoisia korjauksia.

Lue blogiamme

Kaikki kirjoitukset

Samppalinnan Mylly sai Restartilta uuden päretakin

Yksi Turun ikoneista, vuonna 1860 rakennettu Samppalinnan Mylly sai rakennusrestaurointiin erikoistuneelta Restartilta komean uuden päretakin.  Restartin mestarit ja kisällit ovat loka-marraskuussa uusineet kokonaan Myllyn seinäpinnat.  Kun tekee nelikerroksista pärepintaa, yhteen neliöön saa naputtaa n. 130 pärettä. Ja kun Myllyn koko seinäpinta on n. 300 m2:tä, päreitä naputetaan seiniin yhteensä vajaa 40 000 kpl:tta. Lopuksi komeus […]

Lue kirjoitus

Maanantaina, 21.12.2020

Rymättylän kotiseutumuseolle Restartilta uudet hatut!

Museon pihapiirissä on lukuisia vanhoja rakennuksia, joista vanhimmat lähes 300 vuoden ikäisiä. Restartin tehtävänä on uusia rakennusten vesikatot niin, ettei muuten kallisarvoinen taivahan manna pääse rakennuksille enää pahojaan tekemään. Restart onkin erikoistunut vanhojen rakennusten kunnostamiseen ja täten ymmärtää, miten rakennukset on rakennettu, mikä niissä on hyvää ja mitkä ovat rakennusten heikkoudet. Säästävällä korjausrakentamisella pystyy säilyttämään […]

Lue kirjoitus

Torstaina, 17.12.2020