Restart Oy

Yritys on perustettu vuonna 2004. Toiminta sai kimmokkeen Lauri Leppäsen kiinnostuksesta vanhoihin rakennuksiin ja niiden kunnostamiseen.

Aluksi yritys oli toiminimi, joka pyöri Lauri Leppäsen työn varassa. Vuodesta 2012 asti yritys on ollut Restart Oy, joka työllistää vakituisesti n. 30 restaurointialan kokenutta ja työhönsä ylpeydellä suhtautuvaa käsityön ammattilaista.

Restart tekee vanhoihin rakennuksiin restaurointia, konservointia ja korjausrakentamista sekä toteuttaa vanhoihin rakennuksiin tutkimusta ja suunnittelua.

Työkohteemme vaihtelevat sisä- ja ulkopintojen yksityiskohtien paikallisista restauroinneista vanhojen rakenteiden ja koko rakennusten sekä laajempien vanhojen pihapiirien kunnostuksiin.

Korjaamme kaikki vanhan rakennuksen rakenteet, pintakäsittelemme vanhat sisä- ja ulkopinnat sekä sisustamme ja kalustamme tilat puusepänverstaassamme valmistamillamme ja kunnostamillamme tuotteilla. Teemme myös uusia perinneikkunoita ja -ovia sekä perinteisiä keittiöitä.

Asiakkaitamme ovat yksityistahot, julkinen sektori ja museot. Olemme tottuneet toimimaan viranomaisten kanssa ja osana isompia suunnitteluryhmiä. Ihanteenamme on säästää mahdollisimman paljon vanhaa ja siten ihmisten ja luonnon resursseja.

Haluamme olla mukana tekemässä laadukkaista, mahdollisimman ekologisista, perinteisistä luonnonmateriaaleista kestäviä ja esteettisesti kunnianhimoisia korjauksia.