Restart on rakennusrestaurointiyritys ja perinnerakentamisen osaaja.

Vaan harva tietää, että heillä on Pukkilan Kartanon mailla Piikkiössä eräs upeimmista puuverstaista. Tällaisena wanna-be-perinnerakentamisen harrastajana ko. verstas näyttää ja tuntuu kirkolta.

Kokenut maestro Aapo Korhonen luotsaa siellä 3-4 puusepän ja muutaman maalarin sekä maalauspuolen restauroijan kanssa tehokkaaksi viritettyä linjastoa, josta päivittäin kulkee läpi mm. perinneikkunoita ja -ovia.

Ovien ja ikkunaremontointien lisäksi Restartin Verstaassa valmistuu myös räätälöityjä kaapistoja mm. keittiöihin ja muualle asuntoon sekä tietysti mitä vaan puusta taiottuja toiveita ihmiset sitten keksivätkin.

”Se korjataan mikä korjausta vaatii.”

Perinnepuolella tavallista on, että rakennuksen etelä- ja mahdollisesti länsipuolen ikkunoista ainakin pokien tippanokat pitää uusia. Joskus jopa osa karmeista vaatii ainakin osittaista korjausta, kuten esimerkkikuvistakin (jutun alla) näkyy. Vanhoja puhallettuja laseja ei aina tarvitse edes irroittaa, jos kittipuoli ikkunoissa on vielä hyvässä kuosissa.

Ovipuolella tapaukset ovat yksilöllisempiä ja ne yleensä arvioidaankin ensin paikan päällä.

Yksittäisiä pieniä korjauksia ja muita kerätään yleensä samaan työpäivään, ja sitten ne tehdään kaikki perä-perää. Täten asiakas saa pienemmätkin korjaukset kustannustehokkaasti.

Eräskin asiakas halusi säilyttää ovessaan olevan kauniin lasimaalauksen, mutta koska muu osa ovesta oli huonompilaatuista puuta, tehtiin lasimaalausta kannattelemaan kokonaan uusi ovi.

Kun siis haluat säilyttää kaunista vanhaa tai hontsittaisi kokonaan uutta, mutta sellaista, joka kestää lapsenlapsille saakka, otahan yhteyttä Aapoon:

Aapo Korhonen, artesaanipuuseppä, 0400-562663

Verstaan löydät täältä:

Kuvia:

Saatat tykätä myös näistä

Rymättylän kotiseutumuseolle Restartilta uudet hatut!

Museon pihapiirissä on lukuisia vanhoja rakennuksia, joista vanhimmat lähes 300 vuoden ikäisiä. Restartin tehtävänä on uusia rakennusten vesikatot niin, ettei muuten kallisarvoinen taivahan manna pääse rakennuksille enää pahojaan tekemään.

Lue kirjoitus

17.12.2020

Samppalinnan Mylly sai Restartilta uuden päretakin

Yksi Turun ikoneista, vuonna 1860 rakennettu Samppalinnan Mylly sai rakennusrestaurointiin erikoistuneelta Restartilta komean uuden päretakin.  Restartin mestarit ja kisällit ovat loka-marraskuussa uusineet kokonaan Myllyn seinäpinnat.  Kun tekee nelikerroksista pärepintaa, yhteen neliöön saa naputtaa n. 130 pärettä.

Lue kirjoitus

21.12.2020

Haluatko töihin Restartille?

Meillä Restartilla työskentelee noin 30-henkinen monenkirjava ammattilaisten joukko kirvesmiehen, puusepän, pintakäsittelyn ja yrityksen hallinnon tehtävissä Varsinais-Suomessa ja Uudellamaalla. Yhteisenä tavoitteenamme on auttaa vanhojen rakennusten elinkaarien pidentämisessä, ja tehdä osamme arvokkaan rakennushistorian säilyttämiseksi tuleville sukupolville.

Lue kirjoitus

8.2.2021