Yksi Turun ikoneista, vuonna 1860 rakennettu Samppalinnan Mylly sai rakennusrestaurointiin erikoistuneelta Restartilta komean uuden päretakin. Restartin mestarit ja kisällit ovat loka-marraskuussa uusineet kokonaan Myllyn seinäpinnat. Kun tekee nelikerroksista pärepintaa, yhteen neliöön saa naputtaa n. 130 pärettä.
Museon pihapiirissä on lukuisia vanhoja rakennuksia, joista vanhimmat lähes 300 vuoden ikäisiä. Restartin tehtävänä on uusia rakennusten vesikatot niin, ettei muuten kallisarvoinen taivahan manna pääse rakennuksille enää pahojaan tekemään.
Restart onkin erikoistunut vanhojen rakennusten kunnostamiseen ja täten ymmärtää, miten rakennukset on rakennettu, mikä niissä on hyvää ja mitkä ovat rakennusten heikkoudet. Säästävällä korjausrakentamisella pystyy säilyttämään rakennusten historiallisia arvoja ja myös rakennuskustannuksia.
Harvinainen malkakatto oli yksi korjattavista. Malkakatto haluttiin kunnostaa kertomaan tämän tuohikattotyypin mahdollisimman oikeaa rakennustapaa. Aluskatteena ollut bitumihuopa vaihdettiin perinteiseen koivutuoheen ja myös tuohia paikallaan pitävät malkapuut uusittiin. Katto säilyy perinteisellä tavalla tehtynä näin jopa sata vuotta! Malat joudutaan uusimaan 20-30 vuoden välein, mutta tuohet kestävät jopa 100 vuotta.
Vanhan saunan pärekatto oli myös kiireellinen uusittava. Ns. Kolminkertainen pärekatto uusittiin Aurasta kaadetuilla kuusipäreillä. Puut kaadettiin ja päreet höylättiin kevään 2020 aikana.
Savi- ja betonitiilikattoja kunnostetaan vaihtamalla tiiliä, korjaamalla otsalautoja, aluskatetta sekä kattorakenteita. Aluskatetta korjataan uusilla päreillä ja öljykarkaistulla kovalevyllä.
Restartin mestarit ja kisällit saivat työnsä alueella valmiiksi joulukuun alussa 2020.